Over Venwoude - Jaarkaart 2017

Tarot jaarkaart


Ieder jaar trekt de gemeenschap van Venwoude een jaarkaart op 1 januari. Dit is in gang gezet door Ted Wilson, die de Tarot kaarten jaren intens heeft gebruikt in de gemeenschap.

De Numerologische Jaarkaart van Venwoude komt uit de kaarten van de Grote Arcana en wordt numerologisch bepaald door het optellen van de getallen van het (nieuwe) jaartal.

Vervolgens trekt 1 persoon uit de gemeenschap, meestal iemand op dat moment of in het komende jaar een belangrijke bijdrage levert: De getrokken jaarkaart van Venwoude.

Voorafgaand aan het moment van het trekken van de kaart wordt in een samengesprek met diegene, en met de allen die aanwezig zijn, het thema vastgesteld. Dit betreft altijd wat in het dagelijks leven de krachten zijn die spelen, de uitdagingen, de belemmeringen, het individu, de gemeenschap.

De kaart wordt vervolgens getrokken uit de kleine Arcana.

Rad van Fortuin

De numerologische jaarkaart van 2017 (2+0+1+7=10)


Uitleg kaart: Het Rad van Fortuin laat ons mensen op het eerste gezicht op dieren lijken, gevangen op het rad van geboorte en dood. Maar het Rad is ook de arena waar we onze vrijheid leren oefenen.

Vooraf moet je je inzet bepalen. Waar zet je op in, en hoeveel durf je te riskeren? Het moment van keuze is een moment van vrijheid. Na de keuze volgen de consequenties, die we nooit helemaal kunnen overzien. Met hoeveel inzet en overtuiging speel je het spel van het Leven? Voel je je meester of slachtoffer?

Bij het Rad horen ook weerstanden en tegenslag. Kijk goed wat er speelt. Observeer je reacties, emoties, angsten en verwachtingen. Daarin ligt de sleutel tot inzicht. Zien dat iets dat vanzelfsprekend was, nu niet langer passend is, geeft klaarheid. Dan schenkt het leven ons onverwachte mogelijkheden.

Indicatie: Als er in je leven geen wonderen gebeuren, dan is er iets mis! Je hebt de mogelijkheid tot een grote doorbraak. Benut het moment!

Staven Aas

De getrokken kaart voor Venwoude in 2017


Toelichting: Het jaar 2017 staat voor ons in het teken van ‘living on the edge’. Elk moment vraagt om wakkerte: Klopt het wat ik doe? Van waaruit doe ik het?
Uitleg kaart: Na de Zon is Staven Aas de hoogste energiekaart in het hele spel. De Staven, met het element Vuur, staan voor groeikracht, levenslust, enthousiasme, inspiratie, en ook voor de ontwikkeling van je individualiteit en je eigen visie. Wie ben je, waar maak je je sterk voor?

De Aas verwijst naar de potentie van dit Vuur en naar de energie die vrijkomt nadat blokkades terzijde zijn geschoven: pure opwinding, de oerkracht van Kundalini-energie. Nu kan de vernieuwing zich in alle levensfacetten doorzetten. Deze energie kunnen we pas echt benutten als we er een doel aan geven en ons daarop richten.

Indicatie: Je stroomt over van kracht en energie! Richt je volledig op het ontdekken van waar en hoe je er gebruik van kunt maken!

Bevestiging:Ik breng mijn kracht en energie open tot uitdrukking.
© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top