Integratieve Massage

Reeds eeuwenlang en in alle culturen gebruiken mensen hun handen om troost en genezing te bieden. Een goede massage komt immers tegemoet aan één van de meest fundamentele behoeften: warm, respectvol en liefdevol aangeraakt te worden.

Aanraken, aangeraakt en “geraakt” worden

Aangeraakt worden is een basisbehoefte van de mens. Het is in onze cultuur echter niet de gewoonste zaak van de wereld en wordt in werk en zorgsituaties zelfs vaak als ongewenst gezien. In onze gestresseerde en afstandelijke wereld komt er steeds meer behoefte aan “gediplomeerde aanrakers” die zorgvuldig, integer, vol mededogen vanuit een open hart en een diepe bezieling masseren. Dit is dan ook een belangrijke kwaliteit van Integratieve Massage.

Integratieve massage laat drie volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel. Eerst wordt men in een "dynamische massage" op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.
Daarna ontvangt men met warme olie een "intuïtieve massage". Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest.
Tenslotte wordt met een "polariteitsmassage" geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen.

Integratieve Massage combineert hierdoor drie wezenlijke handelingen die een warme verzorgende moeder spontaan doet wanneer haar kind zich heeft bezeerd: het zachte wrijven op de pijnlijke plek, het rustige wiegen om het totaal tot rust te brengen en het liefdevol troostend neerleggen van de handen.

Integratieve Massage streeft, in een reeks massages, naar een zo optimaal mogelijke combinatie van de drie gebruikte massagevormen zodat er een volledig " op het lijf geschreven " massage ontstaat.

Daarnaast is iedere massage die men ontvangt ook totaal uniek. De integratieve masseur is immers opgeleid om de integratie van de diverse massagetechnieken zo goed mogelijk aan te passen aan de noden van elk moment.

Met hart en ziel woordeloos helen

Integratieve Massage is een holistische benadering. Ze beoogt een integratie van lichaam, geest en ziel. Naast de heilzame, ontspannende werking op het lichaam is er een even grote aandacht voor het gevoel, de emotionele beleving en wordt men meegenomen naar een gebied van innerlijke stilte waar de diepste kern van iemands wezen ervaren kan worden. Het is een bezielde, vanuit het hart komende vorm van aanraken, aangeraakt en " geraakt " worden; een woordeloos helen door een liefdevol ontmoeten.

Integratieve Massage heeft als voornaamste doel mensen lichamelijk en geestelijk te ontspannen, overtollige stress te verwijderen en energieblokkades te verminderen. Hierdoor kan de vitale lichaamsenergie opnieuw vrijer stromen en komt het dwangmatige denken tot rust. Er ontstaat meer harmonie tussen lichaam, geest en ziel, wat een sterk algemeen helende werking met zich meebrengt.

Integratieve Massage is ook een uitgelezen weg om mensen bewuster te maken van hun lichaam als bron van genot en welbehagen waardoor het tegemoet komt aan de fundamentele menselijke behoefte om warm en liefdevol aangeraakt en gekoesterd te worden. Het is een oase waarin men van kop tot teen, met hart en ziel verwend wordt.

Doordat Integratieve Massage de bloedsomloop bevordert en het gespannen spier- en zenuwstelsel ontspant, kunnen ook allerlei fysieke kwaaltjes zoals hoofdpijn, te lage bloeddruk, slechte nachtrust, pijnlijke spieren en gewrichten verlicht worden.

Alhoewel Integratieve Massage geen psychotherapeutische methode is, kan het toch letterlijk en figuurlijk een steuntje in de rug geven wanneer mensen het emotioneel moeilijk hebben, overspannen geraken. Het kan ook het vrijkomen van geblokkeerde gevoelens vergemakkelijken.

Deze opleiding staat onder leiding van Geert van Coillie, grondlegger van deze benadering. Bepaalde onderdelen van de opleiding kunnen gegeven worden door medewerkers die door Geert opgeleid zijn.

Kennismakingsdag 6 mei 2017

Deze dag is bedoeld voor wie in een ontspannen sfeer kennis wil maken met deze unieke mannier van masseren. Je proeft van de integratieve massage zowel door te geven als te ontvangen. Voor mensen die belangstelling hebben in de opleiding is het ook een uitgelezen kans om te voelen of het echt iets voor je is. Integratieve massage laat drie volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel.

Eerst wordt men in een "dynamische massage" op zachte en ritmische wijze gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit werkt op een erg diep niveau openend en ontspannend.Daarna ontvangt men met warme olie een "intuïtieve massage". Rustige strijkingen, afgewisseld met diepere knedingen en fricties dragen bij aan een tedere weldaad voor lichaam en geest. Tenslotte wordt met een "polariteitsmassage" geëindigd. Door de handen zachtjes op verschillende plaatsen neer te leggen kan de levensenergie in het lichaam vrijer gaan stromen.

Het is een woordeloos helen door een liefdevol ont-moeten; een met hart en ziel aanraken, aangeraakt en "geraakt" worden. Het is vooral genieten, een echt cadeautje aan jezelf.


Praktisch  
datum 6 mei 2017  
tijd 9u30 - 17u30  
kosten 90 euro incl lunch, koffie & thee  
trainer Geert van Coillie  
lokatie Venwoude, Vuursche steeg 1
Lage Vuursche
 
  aanmelden  

 

De grondlegger

Geert van Coillie

Sinds 1970 ondersteun ik mensen in hun persoonlijke ontwikkeling en zorg ik voor heling wanneer ze energetisch zijn vast gelopen. Als uitgangspunt staat altijd hun "vanzelfsprekende lichaam" centraal.

De eerste 20 jaar werkte ik als bewegingstherapeut in een psychiatrische instelling. Daarnaast ging ik in mijn vrije tijd, in de schoot van “ De Stroming ", mensen op een lichaamsgerichte wijze begeleiden met bio-energetica en massage. De laatste twintig jaar ben ik voornamelijk bezig met het opleiden van Integratieve Masseurs, Pulsers en Trainers Emotioneel Lichaamswerk.

Co-trainer

Dirna Michaël

Alweer 5 jaar ben ik verbonden met de Stroming en geef ik naast Geert les in de opleiding Integratieve Massage.

Ik neem je graag mee in het mooie vak massage. “Ik vind aanraken op een respectvolle manier zoiets moois. Dat we weer genieten van ons vanzelfsprekende lichaam. Een woordeloos helen”.
© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top