Trainingen - Helen & Ontspannen

Informatie avond Helen & Ontspannen

Een verlies waar je maar niet overheen komt, een heftige gebeurtenis die je blijft achtervolgen, een ingrijpende verandering in je leven die maar niet wil wennen? Of de onderkenning dat je ondanks trainingen en therapie toch tegen een muur in jezelf blijft aanlopen? Dan is het wellicht tijd voor traumawerk.

Kennismaking met ons traumawerk en onze training ´de Ontketening´

Mauk Pieper vertelt op deze avond over zijn visie op traumawerk en over onze revolutionaire, diepgaande vierdaagse training ´de Ontketening´. Ook reikt hij je een simpele oefening aan op het vlak van traumawerk.

Trauma als kans voor een bewustzijnsdoorbraak
De kern van Mauk´s visie is dat traumawerk, naast zeer helend en bevrijdend, ook een doorbraak kan betekenen voor je persoonlijke groei en niveau van bewustzijn. Je krijgt alle ruimte om vragen te stellen en dingen in te brengen.

Traumawerk
Het leven zit nu eenmaal vol verrassingen. Schokkende gebeurtenissen vallen daar ook onder. Dit zijn voorvallen of situaties die bedreigend zijn voor je emotionele evenwicht, voor je fysieke overleven of voor je gevoel van identiteit. Aangezien ieder van ons uniek is, verschilt het per persoon wat al dan niet schokkend voor ons is. Denk aan verlies van baan, partner of vertrouwde omgeving, levensbedreigende situaties, seksueel misbruik, al dan niet plotseling verlies van dierbaren door overlijden.

De schok die een heftige, ingrijpende gebeurtenis in ons systeem veroorzaakt, leidt tot een instinctieve, zelfbeschermende contractie die ook de acute pijn voor een deel verdooft. Dat helpt je om de situatie beter te kunnen overleven, soms letterlijk, soms figuurlijk.

De keerzijde van dit mooie mechanisme is dat de contractie vaak tot een blijvende verkramping wordt die ons veel energie en levenslust kost. We raken verlamd door een onbewuste angst om de weggedrukte gevoelsbeleving alsnog te moeten doorvoelen en stoppen die nog dieper weg, met nog meer energieverlies. Of we raken geobsedeerd door de gebeurtenis en creƫren ons verhaal daarover steeds opnieuw, zonder werkelijk de kern ervan te raken.

Een slow-motion oefening
Waar je niet al pratend bij kunt komen, moet je niet over praten. Dat leidt alleen maar tot her-traumatisering. Om trauma´s te verwerken kun je ze beter heel rustig, stapje voor stapje op hun eigen niveau benaderen. Tijdens deze avond doen we hiervoor alvast een simpele oefening, waarbij je de film van sensaties en gevoelens van een traumatische gebeurtenis als het ware in slow-motion gaat bekijken, zodat je er niet langer door overspoeld wordt.

Aan het eind van de avond heb je een goed beeld van onze visie en aanpak, gebaseerd op je eigen ervaring. Daarmee kun je een goede afweging maken voor je keus om je al dan niet op te geven voor ´de Ontketening´.

Wat levert het je op?

een verrassende kijk op traumawerk
een allereerste ervaring met traumawerk via een simpele oefening
inzicht in de inhoud en werkwijze van de Ontketening
helderheid over jouw volgende stap op dit gebied


Voor wie?

als je benieuwd bent naar een nieuwe kijk op lastige of schokkende gebeurtenissen uit je leven
als je benieuwd bent naar het traumawerk binnen de Venwoude Levensschool
als je overweegt om de Ontketening te gaan doen maar nog vragen of twijfels hebt

Mauk Pieper
Doordat ik de verscheurdheid en scheefgroei in mezelf diep heb kunnen doorgronden, met hulp van uitstekende therapeuten en leraren, heb ik het vermogen ontwikkeld om haarfijn te zien wat een ander nodig heeft voor zijn of haar unieke, integrale ontplooiing.

Ik heb geleerd om een moderne alchemist te zijn, die van soms loodzware persoonlijke problematiek puur goud te maken. Dat doe ik via de trainingen en de opleiding Integraal Leiderschap die ik heb ontwikkeld en geef, en via mijn coachingpraktijk. Ik herken nu ook de scheefgroei in collectieve overtuigingen en gedragspatronen die we van generatie op generatie aan elkaar doorgeven.

Onze collectieve problemen dwingen ons in deze tijd om ook die te doorzien, te helen en te transformeren.

Het is mijn passie om bij te dragen aan een geïnspireerde, integrale visie op de menselijke potentie, vanuit wat ik in mijn eerste boek ‘realistische hoop’ noem. Lees meer >

Mauk Pieper over de Ontketening

"Onverwerkte traumatische ervaringen werken als een grauwsluier die je hele leven van zijn glans kan beroven. Er is tegenwoordig een enorme schat aan inzichten en effectieve methoden beschikbaar, zeker binnen de Venwoude Levensschool. Mijn bedoeling met deze avond is om je bekend te maken met alle mogelijkheden van traumawerk, niet alleen als middel tot heling maar ook als middel tot een doorbraak in je persoonlijke groei.


Mocht je nog meer willen weten over mijn vierdaagse training ´de Ontketening´ of wil je daar graag een meer persoonlijk advies voor, schroom dan niet om mij te mailen voor een afspraak."

Praktisch  
waar Venwoude  
prijs en data agenda  
  aanmelden voor intakegesprek  
© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top