Afscheid Marleen

Beste lezer,

Graag willen we je op de hoogte brengen van het vertrek van een van onze medewerkers. Het is zeer onwaarschijnlijk dat je haar gemist hebt als je de afgelopen 14 jaren op Venwoude geweest bent: Marleen Vrancken.

Marleen is de alomtegenwoordige duizendpoot die iedereen in haar hart sluit zodra je op het Retraite Centrum rondloopt. Of je nu een training of retraite doet, een assistent of betaalde medewerker bent, de post komt brengen of wijn komt afleveren, Marleen maakt met iedereen een praatje en heet je welkom. Door haar lach en grapjes voel je je snel op je gemak. En ook als je om informatie mailt of een kamer wilt boeken krijg je Marleen met hart en ziel via de mail.

Marleen kwam in 2001 voor het eerst op  Venwoude tijdens een introductiedag voor de Opleiding tot Trainer Emotioneel Lichaamswerk. En het was meteen duidelijk dat ze deze 4 jarige opleiding zou gaan doen. In 2004 stapte ze in de woongroep (nu Integraal Leven) omdat ze wist dat er meer mogelijk was in het leven mét mensen. En een jaar later besloot ze om op Venwoude komen werken gedreven door de wens om vanuit het hart samen te werken en haar energie te geven aan de plek die voor haar zo voedend was.

In de loop van de jaren heeft Marleen zich het hele Venwoude terrein letterlijk eigen gemaakt: ze startte op het  bureau van voorheen Instituut Emotioneel Lichaamswerk, stond naast Pauline Botden in de Opleiding voor trainers Kwikando, werkte als hoofd Huishoudelijke dienst en hoofd Piramide, en stopt nu als hoofd van de afdeling Verhuur van het Venwoude Retraite Centrum. In deze bezigheden werd haar eigen unieke kleur steeds meer zichtbaar: faciliterend, meedenkend met klanten, oog voor schoonheid, heel praktisch, dol op het organiseren van grote evenementen en daarbij steeds contact willen maken vanuit het hart. Binnen de teams waarin ze werkte was ze het anker waar iedereen zich naar kon richten en door haar langdurige ervaring een vraagbaak over Venwoude zaken.

Ontwikkeling en zoeken naar de Waarheid, wie ben ik als mens, is een belangrijke drive in haar leven, naast het wonen op Venwoude heeft Marleen ook steeds trainingen en retraites gevolgd bij de Venwoude Levensschool en was zij onderdeel van de gemeenschap die op Venwoude verbleef.  

Wij gaan Marleen als het hart en de zeer hoog betrokken duizendpoot van het Centrum heel erg missen en wensen haar een mooie volgende stap in verbinding met de mensen die in haar hart leven.