FAQ

Op deze FAQ pagina vind je de meest gestelde vragen.
We hebben ze voor je op een rijtje gezet onder de volgende onderwerpen:

Wanneer je als deelnemer op Venwoude bent, of wanneer je interesse hebt in het huren van een groepsruimte op Venwoude.

Staat jouw vraag hier niet bij, aarzel dan niet ons te mailen via info@venwoude.nl. We zullen je dan zo snel mogelijk antwoorden.

Deelnemer op Venwoude

Wat is Venwoude?

Venwoude is een uniek retraitecentrum op een prachtig landgoed in de bossen tussen Hilversum en Utrecht. Alom geroemd vanwege de verzorgde accommodatie, de uitstekende biologische keuken en de liefdevolle aandacht waarmee mens en natuur hier worden omringd.  

Hoe kom ik op Venwoude?

Ons bezoekadres is: Vuursesteeg 1, 3749 AN Lage Vuursche. Kijk hier voor een actuele routeplanner. Met het openbaar vervoer, zie 9292.nl (bushalte Venwoude). Vanaf station Hilversum of Den Dolder met bus 59 (1x per uur, niet op zondag), OV fiets of met een taxi.

Is er wifi op Venwoude?

In alle trainingsruimtes, kamers en openbare ruimtes is wifi aanwezig. Op verzoek van de teacher/trainer kan de wifi in de trainingsruimte uitgezet worden.

Na mijn verblijf op Venwoude heb ik spullen laten liggen. Waar kan ik terecht voor informatie?

Stuur een mailtje naar hd@venwoude.nl of bel via 035 666 8447, en vermeld wat je kwijt bent, waar je het vermoedelijk hebt laten liggen en aan welke training je deelnam. Je krijgt dan bericht of het voorwerp gevonden is of niet, en waar je t kunt komen ophalen. Gevonden voorwerpen worden ongeveer een maand bewaard en worden daarna naar een kringloopwinkel gebracht.

Is er beddengoed en een handdoek als ik een kamer heb geboekt op Venwoude?

Als je overnacht op een kamer op Venwoude zijn beddengoed en handdoeken aanwezig. 

Kan ik al de nacht voor de training komen of een nacht langer blijven?

Dit is alleen mogelijk voor mensen die uit het buitenland komen en afhankelijk van de  beschikbaarheid van overnachtingsplekken. Uiteraard zijn hier extra kosten aan verbonden. Meer informatie via bookings@venwoude.nl.

Kan ik mijn consumpties bij de receptie met een pinpas afrekenen?

Bij de receptie kun je met allerlei soorten bankpassen en creditcards betalen, ook contactloos.

Ik volg een streng dieet; moet ik mijn eigen eten meebrengen?

Het eten op Venwoude is erop gericht om te ondersteunen in het diep persoonlijk werk dat op het landgoed wordt gedaan.
We kunnen zonder additionele kosten rekening houden met de volgende dieetopties: glutenvrij, lactosevrij en vegan. De volgende alternatieven zijn standaard aanwezig: speltproducten,  vegan melkproducten, geitenkaas of -yoghurt etc. Voor medische diëten en andere uitzonderingen wordt een toeslag berekend en kunnen dienovereenkomstig worden bereid in afstemming met de Chef. Omdat we voor meerdere groepen koken kunnen we niet ieders persoonlijke dieetvoorkeuren honoreren. Twijfel je of met jouw dieet rekening kan worden gehouden, vermeld dit dan op je aanmeldformulier  voor de training of stuur een mail naar keuken@venwoude.nl

Huurder op Venwoude

Kan ik een ruimte huren op Venwoude, en wat zijn de voorwaarden?

Venwoude Retraite Centrum streeft er naar langdurige en meerjarige relaties aan te gaan met zijn huurders. In de weekenden (vrijdag t/m zondag) is het alleen mogelijk voor meerdere aaneengesloten dagen te boeken. Huren voor losse dagen of avonden is mogelijk als deze deel uitmaken van een langer traject bestaande uit meerdaagse blokken.

Voor de huur van de Gentiaanzaal geldt een minimum aantal van 15 personen, voor de Tormentil/Wederikzaal 18 personen, en voor de Larikszaal is dit 35 personen. Maaltijden en catering worden door Venwoude verzorgd.

Waar vind ik de prijzen voor zaalhuur en overnachtingsaccommodatie?

De offertes worden op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de verblijfsduur, aantal personen,  of het om een eenmalig verblijf gaat of om meerdere modules in een jaar, etc. Een offerte kun je aanvragen door een mail te sturen naar verhuur@venwoude.nl en daarin jouw wensen t.a.v. verblijfsperiode en duur, grootte van de ruimte en groep, overnachtingsmogelijkheden, etc.

Kan ik de beschikbaarheid van ruimtes online bekijken?

Dat is helaas nog niet mogelijk. De verhuur van trainingsruimtes is gekoppeld aan de beschikbaarheid van overnachtingsmogelijkheden.  Stuur een mail naar verhuur@venwoude.nl voor de meest actuele informatie.