FAQ

Op deze FAQ pagina vind je de meest gestelde vragen.
We hebben ze voor je op een rijtje gezet onder de volgende onderwerpen:

Wanneer je als deelnemer op Venwoude bent, of wanneer je interesse hebt in het huren van een groepsruimte op Venwoude.

Staat jouw vraag hier niet bij, aarzel dan niet ons te mailen via info@venwoude.nl. We zullen je dan zo snel mogelijk antwoorden.

Deelnemer op Venwoude

Wat is Venwoude?

Venwoude is een uniek retraitecentrum op een prachtig landgoed in de bossen tussen Hilversum en Utrecht. Alom geroemd vanwege de verzorgde accommodatie, de uitstekende biologische keuken en de liefdevolle aandacht waarmee mens en natuur hier worden omringd.  

Hoe kom ik op Venwoude?

Ons bezoekadres is: Vuursesteeg 1, 3749 AN Lage Vuursche. Kijk hier voor een actuele routeplanner. Met het openbaar vervoer, zie 9292.nl (bushalte Venwoude). Vanaf station Hilversum of Den Dolder met bus 59 (1x per uur, niet op zondag), OV fiets of met een taxi.

Is er wifi op Venwoude?

In alle trainingsruimtes, kamers en openbare ruimtes is wifi aanwezig. Op verzoek van de teacher/trainer kan de wifi in de trainingsruimte uitgezet worden.

Na mijn verblijf op Venwoude heb ik spullen laten liggen. Waar kan ik terecht voor informatie?

Stuur een mailtje naar info@venwoude.nl of bel via 035 666 8447, en vermeld wat je kwijt bent, waar je het vermoedelijk hebt laten liggen en aan welke training je deelnam. Je krijgt dan bericht of het voorwerp gevonden is of niet, en waar je t kunt komen ophalen. Gevonden voorwerpen worden ongeveer een maand bewaard en worden daarna naar een kringloopwinkel gebracht.

Ik overnacht in de (slaap)zaal, kan ik beddengoed en/of handdoeken huren?

Dat is mogelijk, een pakket beddengoed met handdoeken kost ongeveer € 15,-. Je kunt een pakket  voor de start van de training reserveren via een mail naar info@venwoude.nl of ter plekke bij een medewerker van Venwoude  in de piramide regelen en betalen.

Kan ik al de nacht voor de training komen of een nacht langer blijven?

Dit is alleen mogelijk voor mensen die uit het buitenland komen en afhankelijk van de  beschikbaarheid van overnachtingsplekken. Uiteraard zijn hier extra kosten aan verbonden. Meer informatie via info@venwoude.nl.

Kan ik mijn consumpties in de piramide met een pinpas afrekenen?

In de piramide kun je met allerlei soorten bankpassen en creditcards betalen, ook contactloos.

Ik volg een streng dieet; moet ik mijn eigen eten meebrengen?

Venwoude beschikt over een aantal professionele koks die rekening kunnen houden met speciale dieten. Voor de meest gangbare diëten, zoals lactose vrij of glutenvrij, zijn standaard alternatieven aanwezig (brood, spelt producten, geitenmelk/kaas/yoghurt). Twijfel je of met jouw dieet rekening kan worden gehouden, vermeld dit dan op je aanmeldformulier  voor de training of stuur een mail naar info@venwoude.nl

Huurder op Venwoude

Kan ik een ruimte huren op Venwoude, en wat zijn de voorwaarden?

Venwoude Retraite Centrum streeft er naar langdurige en meerjarige relaties aan te gaan met zijn huurders. In de weekenden (vrijdag t/m zondag) is het alleen mogelijk voor meerdere aaneengesloten dagen te boeken. Huren voor losse dagen of avonden is mogelijk als deze deel uitmaken van een langer traject bestaande uit meerdaagse blokken.

Voor de huur van de Gentiaanzaal geldt een minimum aantal van 15 personen, voor de Tormentil/Wederikzaal 18 personen, en voor de Larikszaal is dit 35 personen. Maaltijden en catering worden door Venwoude verzorgd.

Waar vind ik de prijzen voor zaalhuur en overnachtingsaccommodatie?

De offertes worden op maat gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de verblijfsduur, aantal personen,  of het om een eenmalig verblijf gaat of om meerdere modules in een jaar, etc. Een offerte kun je aanvragen door een mail te sturen naar verhuur@venwoude.nl en daarin jouw wensen t.a.v. verblijfsperiode en duur, grootte van de ruimte en groep, overnachtingsmogelijkheden, etc.

Kan ik de beschikbaarheid van ruimtes online bekijken?

Dat is helaas nog niet mogelijk. De verhuur van trainingsruimtes is gekoppeld aan de beschikbaarheid van overnachtingsmogelijkheden.  Stuur een mail naar verhuur@venwoude.nl of bel met 035 666 8447 voor de meest actuele informatie.