Geven en Ontvangen

Geef vanuit je overvloed aan wat voor jou van waarde is. Zo creëert leven steeds meer leven.

 

Als stichting zonder winstoogmerk inspireert Venwoude mensen om zich te ontwikkelen en zich volop in te zetten voor zichzelf, elkaar en hun omgeving. Zelf wonen en werken we vanuit het principe ‘geven waar je goed in bent en ontvangen wat je nodig hebt’. Ook met mensen, bedrijven en organisaties buiten Venwoude creëren we graag win-win relaties. Alle partijen kunnen groeien en bloeien als geven een vorm van ontvangen wordt, en andersom.

Jouw bewuste ontwikkeling als gift op zich
Door bij ons je ontwikkeling bewust ter hand te nemen, voed je behalve jezelf ook ‘het veld van Venwoude’. Sommigen ervaren dit veld al direct zodra ze op ons landgoed komen. Werken aan jezelf vergroot je vermogen om vanuit een open hart te geven en te ontvangen, en daarmee je innerlijke rijkdom. Anders dan bij materiële rijkdom geldt hier: hoe meer je deelt, hoe meer je terugkrijgt!

‘Giving back’
Talloze mensen hebben de afgelopen 30 jaar vanuit hun passie voor bewustwording hun unieke bijdragen aan Venwoude gegeven. Voel je ook het verlangen om iets van je tijd, energie, kwaliteiten of middelen ‘terug’ te geven aan waar Venwoude voor staat? Je kunt meewerken in de dagelijkse zorg voor ons retraitecentrum via Venwoude in Actie. Je kunt ons sponsoren door je expertise met ons te delen, door geld te doneren of door donaties in natura te doen. Vooral voor de geplande nieuwe groepsruimte hebben we nog veel extra middelen nodig. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Venwoude in Actie

Venwoude in Actie is opgezet voor mensen die graag met enige regelmaat, of zo nu en dan, willen meewerken in de dagelijkse zorg voor ons retraitecentrum. In ruil voor jouw tijd en energie bieden wij je een optimale setting om een andere manier van werken aan te leren en te beoefenen dan je veelal gewend bent.

Wij gebruiken ‘werk’ als gelegenheid tot zelfonderzoek en bewustwording. We werken vanuit een bewuste intentie, wat enerzijds een bepaalde focus en anderzijds een bepaalde ontspanning geeft. Met liefde en aandacht voor wat er gedaan moet worden en ook met liefde en aandacht voor jezelf en je teamgenoten.

Meer over Venwoude in Actie.

Interesse? Neem contact op met Hettie.

Naar boven

Expertise delen

Als je je geïnspireerd voelt door waar Venwoude voor staat, kan het verlangen in je opkomen om jouw expertise, vakkennis of specifieke vaardigheden ook voor Venwoude in te zetten, in welke vorm dan ook.

Graag horen we jouw ideeën daarover, zodat we kunnen kijken of wat jij te bieden hebt, op dit moment aansluit op onze behoeften.

Als wij mogelijkheden zien, nodigen we je uit voor een gesprek om te bekijken of we er samen een goede vorm voor kunnen vinden. Die vorm laten we mede bepalen door wat momenteel past bij jouw persoonlijke ontwikkeling en wat Venwoude daarin voor jou kan betekenen. Zo kan samenwerking tot een win-win relatie voor alle betrokkenen worden.

Eén optie is meewerken in een van de bedrijfsunits van Venwoude. Een andere optie is een partnership waarin beide partijen vanuit zelfstandigheid samenwerken.

Interesse? Neem contact op met Eelco.

Naar boven

Donaties in natura

Mogelijk ben je geraakt door waar Venwoude voor staat en voel je een verlangen om daaraan tastbaar bij te dragen door zaken in natura te doneren of ter beschikking te stellen. Die ontvangen we graag, voor zover ze passen binnen onze visie en behoeften.

Ook staan we altijd open voor ideeën, initiatieven en (technische) experimenten op het gebied van duurzaamheid.

Indien passend en mogelijk zijn wij graag bereid om jouw producten of naam in dit verband meer bekendheid te geven.

Nu we eind 2017 gestart zijn met het bouwen van een nieuwe groepsruimte zijn donaties in natura extra welkom, natuurlijk voor zover ze passen binnen het ontwerp en onze visie op duurzaam bouwen.

Te denken valt aan:

 • Bouwmaterialen: van houten planken tot glasvezel en alles daartussenin: tegels, glas, schroeven…
 • Gereedschap, al dan niet in bruikleen: kwasten, rolmaten, hamers, zagen…
 • Specifieke producten voor meubilering en aankleding van:
  zaal: hoogwaardige audio- en video-installatie, reguleerbare LED-verlichting, zonwering van screendoek, tafels en stoelen, matrassen, meditatiekussens, backjacks…
  slaapkamers: bedden, tafeltjes met stoelen, nachtkastjes, vloerbedekking, gordijnen, beddengoed, wandversiering
  douches en toiletten: verwarmde en verlichte spiegels, spaarkranen en overige sanitaire accessoires
  entree, hal en pantry: kapstokken, opbergvakken, lampen
  buiten: padverlichting en beplanting.

Interesse? Neem contact op met Kees.

Naar boven

Geld doneren

De huidige dragers van Venwoude hebben in 2017 de uitdaging aangenomen om ervoor te zorgen dat Venwoude ook voor de kinderen van onze kleinkinderen blijft voortbestaan. Daarvoor is de komende jaren een volledige revitalisering van het landgoed noodzakelijk. Er zal flink geïnvesteerd moeten worden in bestaande en nieuwe gebouwen, hun inventaris en het terrein.

Voor dit renovatieprogramma hebben we de steun nodig van mensen zoals jij!

Als stichting zonder winstoogmerk kan Venwoude niet voortbestaan zonder de financiële bijdragen van mensen die Venwoude en alles waar het voor staat een warm hart toedragen.

‘Giving back’
In haar 30-jarige geschiedenis heeft Venwoude talloze mensen de kans geboden om aan hun persoonlijke groei te werken en/of zelf workshops en retraites te geven in de warme en sfeervolle bedding die Venwoude zo kenmerkt. Om deze functie voor mens en samenleving te kunnen blijven vervullen, doen wij namens het hele veld van Venwoude nu een dringend beroep op jullie allemaal om bij te dragen aan ons renovatieprogramma.

Samen bouwen aan Venwoude’s toekomst
In november 2017, na een langdurig proces van voorbereiding, zijn we gestart met de bouw van een nieuwe groepsruimte. Om dit project te kunnen afmaken, is geld nodig. Heel concreet is er – naast eigen middelen – in totaal € 300.000 aan donaties en/of sponsoring nodig. Daarvan hebben we inmiddels € 100.000,- ‘binnengehaald’. De actuele stand van zaken kun je steeds visueel aflezen op onze ‘giftenbarometer’ naast het Tree of Life-mozaïek (zie hieronder)in de Piramide.

We nodigen je hierbij uit om je Grote Hart te laten spreken en financieel bij te dragen aan het realiseren van deze nieuwe trainingsruimte. Zo bouwen we samen aan een toekomst voor Venwoude.

Hoe kun je bijdragen?
In de Piramide vind je een houder met donatieformulieren van verschillende kleuren, afhankelijk van het bedrag. Neem het formulier van je keuze, vul je naam, telefoonnummer en emailadres in en deponeer het dan in de brievenbus ernaast.

En omdat alle beetjes helpen – er staat ook een bus voor contant geld.

Wil je op een andere manier een financiële bijdrage leveren, neem dan contact op met Leon Gras, de bestuursvoorzitter van onze stichting. Hij overlegt graag met jou over vormen van donatie of sponsoring die het beste bij jouw situatie passen.

‘Tree of Life’
Als donateur kun je je naam laten toevoegen aan de ‘Tree of Life’, een kunstwerk (mozaïek) dat nu in de Piramide staat en later een plek zal krijgen in de nieuwe groepsruimte. Een prachtige visualisatie van het feit dat deze ruimte tot stand heeft kunnen komen dankzij de bijdragen van zoveel mensen.

Interesse? Neem contact op met Leon. Wil je meer achtergrondinformatie over het hoe en waarom van donaties? Lees dan hier een interview met Leon over de financiën rondom de Nieuwbouw.

Wil je nu al een financiële bijdrage leveren? Dat kan op het volgende rekeningummer:

NL19 TRIO 0212 4945 89
T.n.v. Venwoude te Baarn
O.v.v. Donatie Nieuwbouw Venwoude

Alvast een groot dankjewel voor je vrijgevigheid!

Kijk hier voor meer informatie over de nieuwe groepsruimte.

Naar boven