Individuele retraites Venwoude

Rust & bezinning in de natuur 

 

Welkom bij Retraite Centrum Venwoude, de ideale natuurplek voor een individuele retraite.

Wellicht herken je een of meerdere van de volgende verlangens of situaties:

 • Ik heb behoefte om een tijdje op een fijne plek tot rust te komen;
 • Ik wil even weg van mijn thuissituatie;
 • Ik heb behoefte aan ‘zijn’ in de natuur, me onderdompelen en overgeven aan de stilte, de natuurgeluiden en geuren;
 • Ik wil even weg van dagelijkse beslommeringen en genieten van niets hoeven;
 • Ik wil mezelf ruimte, rust en tijd geven om thema’s die op dit moment spelen in mijn leven aandacht te geven;
 • Ik zoek begeleiding bij mijn innerlijke processen waar ik op dit moment alleen niet helemaal uitkom;
 • Ik wil meer leven in het nu, me overgeven aan wat zich aandient en zijn met wat is.

Met veel liefde bieden wij onze accommodatie en landgoed aan tot verblijfsmogelijkheid voor individuen en koppels. Landgoed Venwoude nodigt uit om te ontspannen, om tot jezelf te komen en jezelf op te laden, tot bezinning en bezieling, tot verdieping van thema’s die je bezighouden of tot het schrijven van een boek of bedrijfsplan. Zeker in deze bijzondere Corona tijd kunnen we ons voorstellen dat je hier extra behoefte aan hebt. Onze locatie en ons team zijn erop gericht jou te ondersteunen in jouw persoonlijke proces of dat nu gaat over een behoefte aan stilte of juiste een behoefte aan inspiratie en begeleiding. 

De locatie

Venwoude is een prachtige natuurplek van 16ha eigen bosterrein in het midden van Nederland, tussen Utrecht en Hilversum. Het landgoed biedt een weldadige en afwisselende natuur waarin je de karakteristieken van elk seizoen goed kan voelen en beleven. Een wandeling over het landgoed is als een kleine ontdekkingsreis waarin je je steeds verrast en getrakteerd voelt op bijzondere rustplekken die ideaal zijn voor meditatie en contemplatie. 

Corona 
In de Coronatijd vinden wij het extra belangrijk om je optimale veiligheid te bieden, zodat je onbezorgd optimaal kan genieten van je retraite. Als centrum hebben we daarom de nodige veranderingen doorgevoerd als het gaat om hygiëne en de 1,5 meter afstand en volgen daarin de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Na aanmelding ontvang je van ons uitgebreidere informatie over de maatregelen die we hebben genomen en de afspraken die we met elkaar maken.  

 Je verblijf
De individuele retraite is op basis van vol pension. We bieden simpele doch sfeervolle kamers, met het sanitair (toilet, douche en wastafel) op de gang. Inbegrepen in je verblijf zijn dagelijks drie gezonde, biologisch vegetarische maaltijden die met liefde zijn bereid door onze kok. Maaltijden die je helemaal doen opleven en je ontlasten in het zelf koken, nadenken over eten en inkopen doen. De hele dag is er bovendien onbeperkt koffie, thee en fruit beschikbaar voor je. Eventuele extra drankjes of versnaperingen zijn te verkrijgen tegen betaling.  

Verrijkingsmogelijkheden

 

Je kan je verblijf verrijken met de volgende toevoegingen; 

 • Persoonlijke coaching. Verdiep de kracht van je individuele retraite door je persoonlijk te laten begeleiden door een professionele (lichaamsgerichte) coach. Kijk hier voor meer informatie over de coaches >
 • Massage. Laat jezelf verwennen en raken tijdens jouw reatraiteverblijf door een van onze professionele masseurs. Kijk hier voor meer informatie over de masseurs >
 • Online lichaamswerk/meditatie en satsang verzorgt door de Venwoude Levensschool. Op hun website vind je meer informatie.
 • Lekker wroeten in de aarde! Meditatief meehelpen in de tuin: doe mee met de vrijwilligers en draag bij aan het bos en de tuin van Venwoude.
 • Je eigen vuurtje in het bos, overdag of in de avond. Reserveer de vuurplek zodat je met en op jezelf een kan zijn met vuur en natuur!
 • Bosontdekkingstocht. Ontvang aanwijzingen en kijk of je de prachtig verborgen plekjes van ons landgoed kan ontdekken.
 • Fietsen in de verrassende mooie omgeving van Lage Vuursche met haar bossen, duinen, heiden én venen! In het dorp van Lage Vuursche kan je indien gewenst een fiets huren.
 • Intake gesprek. Vind je het lastig een keuze te maken dan is een intakegesprek misschien een mooie uitkomst voor je.

Verrijkingsmogelijkheden Individuele Retraite Venwoude

Verblijfsmogelijkheden

Duur verblijf 
Er zijn drie mogelijkheden qua duur van jouw retraite:

 • 3 daagse: weekend van vrijdag tot en met zondag.
 • 5 daagse: midweek van maandag tot en met vrijdag.
 • 7 daagse: week van maandag tot en met zondag.

Data mogelijkheden
Iedere maand zijn er twee weken waarin je jouw retraite kan inplannen. Dit is steeds in de tweede en vierde week van de maand, te beginnen op de maandag van die week. De driedaagse weekendvariant begint dan op de vrijdag in die week.

Voor de datamogelijkheden kan je mailen naar judith@venwoude.nl.

Prijzen

Prijzen verblijf op basis van vol pension (overnachting / 3 maaltijden per dag, op aankomst- en vertrekdag 2 maaltijden / onbeperkt koffie/thee/fruit). Prijzen zijn per persoon en incl BTW, exclusief toeristenbelasting à €0,92/pppd.

Verblijf vol pension

Een persoon

Koppel (prijs pp)

3 daagse (vr t/m zo)

€ 305,-

€ 282,-

5 daagse (ma t/m vr)

€ 495,-

€ 455,-

7 daagse (ma t/m zo)

€ 675,-

€ 615,-


Prijzen aanvullende verrijkingen
In de bijlage met de complete omschrijving van de verrijkingen vind je de prijzen per onderdeel.

Aanmelden

Ben je enthousiast en wil je jouw individuele retraite boeken bij ons, stuur dan een mail met je naam, je adresgegevens en de periode dat je wilt komen naar judith@venwoude.nl. Dan boeken we een mooie kamer voor je en ontvang je verdere informatie.

Heb je vragen of wil je om een andere reden contact, dan kan je bellen naar Judith Pijnenburg op 06- 1983 6683 of haar mailen op bovenstaand mailadres.

Namens het hele team,

Hopelijk tot ziens op Venwoude!

Naar boven