Silent Zen Retreat

Teachers: Doshin Micheal Nelson Roshi
Datum: 16-03-2020 - 22-03-2020
Tijd: Maandag 10:00 - Zondag 17:00
Taal: English
Omschrijving:

Wil jij je weer ‘zen’ voelen? In onze hectische levens kan het lastig zijn om contact te maken met onze ‘innerlijke vrede’. Zeven dagen in stilte helpt je om uit het constant mentale gebabbel te komen, en toe te treden tot een diepere laag van ontspanning en bewustzijn. Deze stilte retraite, begeleid door de internationale Zen meester Doshin Micheal Nelson Roshi, biedt je een mooie kans om terug te keren tot een staat van balans.

Als een spiritueel pad leidt Zen je naar een directe connectie met je essentie. Het aanwakkeren van dit gevoel van connectie met jezelf, het ontmoeten van je innerlijke vrede, stelt je in staat om opnieuw aan te sluiten op je leven, je werk, en de mensen om je heen vanuit een diepere plek in jezelf.

Over de teacher
Doshin is een dichter, een onruststroker, een Zen Meester zonder rang. Hij is de oprichten van Integral Zen, Inc., de Colorado-tak van de Hollow Bones Zen Order en mede-oprichter van het Poetry of Dying Project, welke gebruik maakt van de ‘spiegel van de dood’ om de essentie van het leven te duiden. Doshin heeft direct samengewerkt met Jun Po Denis Kelly Roshi bij de lancering en verdere ontwikkeling van Mondo Zen™. Doshin is volledig getraint en goed geschoold in deze ongelofelijk transformatieve oefening.

Beginners geest
Ben je onbekend met zazen, de zit meditatie in de Zen traditie? Of heb je weinig ervaring met meditatie? Laat dat je niet weerhouden om deel te nemen aan deze krachtige stilte retraite. Laat je ook niet afschrikken door de zwarte kleding die gedragen wordt tijdens deze week. Dat is enkel een eeuwenoude traditie om onnodige afleiding te voorkomen. Het reduceren van afleidingen van de buitenwereld helpt je aan een nieuw perspectief op je eigen geest en een dieper inzicht van zijn mechanismen. De stilte zelf leert je veel, want in jouw kern ben je ook stilte.

Programma
In deze zeven dagen samen wordt zitmeditatie afgewisseld met wandelmeditaties, yoga en Qi-gong, en meditatie in actie. De dagelijkse Dharma voordrachten gaan in op vragen als: Hoe werkt de geest? Wat is lijden? Wat is geluk en wat is de oorzaak van gemis aan geluk? Je krijgt ook een privé gesprek (Dokusan) met de teacher waar je persoonlijke vragen kan stellen in relatie tot je meditatie beoefening.

Over Zen
Zen is een filosofie en een manier van leven. Niet een religie. De bedoeling van Zen is om inzicht te krijgen in, en opnieuw aan te sluiten tot, jouw natuurlijke staat van zijn. Zen Boeddhisme heeft zijn oorsprong in Boeddhisme dat zich uitspreidde van India tot China. In China werd het gemengd met Taoism en werd Chan genoemd. In de 6de eeuw werd Chan naar Japan gebracht waar het bekend werd als Zen. Twee verschillende scholen ontwikkelden zich in Japan: Rinzai Zen en Soto Zen. Beiden richtte zich op het concentreren van de geest. Rinzai Zen maakt gebruik van koans om je proces te ondersteunen op jouw pad naar een bevrijdde manier van leven.

Praktische informatie

Kosten: € 997,- voor de retraite inclusief overnachten op de slaapzaal.

Eenpersoons kamer: € 295,-

Tweepersoons kamer: € 230,-

patrick

Doshin Micheal Nelson Roshi