Vanuit de dromen van Kees naar werkelijkheid

Nachtmerrie

Slapeloze nachten gingen er aan vooraf, ik lag in mijn bed en had nachtmerries. De meest verschrikkelijke beelden bezochten mij in mijn dromen, van alle kanten werd aan mij als eindverantwoordelijke voor de gebouwen getrokken.

Onderhoudsteam
2013: De zonnedauw is nu toch echt aan groot onderhoud toe, het kan zo niet langer!  Maar ja, hoe lang staat hij nog, heeft het wel zin? Zullen we wel, zullen we niet?

2014: De zonnedauw is nu toch echt aan groot onderhoud toe, het kan zo niet langer!  Maar ja, hoe lang staat hij nog, heeft het wel zin? Zullen we wel, zullen we niet?

2015: De zonnedauw is nu toch echt aan groot onderhoud toe, het kan zo niet langer!  Maar ja, hoe lang staat hij nog, heeft het wel zin? Zullen we wel, zullen we niet?

2016: De zonnedauw is nu toch echt aan groot onderhoud toe, het kan zo niet langer!  Maar ja, hoe lang staat hij nog, heeft het wel zin? Zullen we wel, zullen we niet? Toch een klein beetje repareren dan maar?

 

Commentaar

De trainer:
‘Laten we de schop-oefening tegen de matrassen en de muren maar vervangen door iets anders, het lijkt alsof de muren bewegen.’

De boekhouding:
‘Euro’s, euro’s, de energie rekeningen voor de zonnedauw blijven maar stijgen, stoken ze daar voor de sauna of hoe zit dat?’

De huishoudelijke dienst:
‘Veertig slapers in de Zonnedauw, kunnen de boilers genoeg heet water leveren? Brrrrr koud koud koud die vloer.’

Verhuur:
‘Oh my god, hoe krijg ik het mijn klanten uitgelegd.’

De klanten:
Die verwarming is niet goed te regelen, dan weer te koud, dan weer te warm.’

Diverse deelnemers:
‘Goh, het gebouw heeft wel echt een jaren 70 uitstraling hè?’

De zonnedauw op hoge poten:
‘Zeg, hoe zit dat nou, ik hoefde maar voor enkele jaren te staan toen jullie mij als 2e hands in elkaar hebben gezet in 1989. Het is nu heel wat jaren later geworden en mijn tijd is nu wel op, ik wil met pensioen.’

De droom komt uit

Plotseling werd de nachtmerrie een heel andere droom. Een droom van een nieuwe groepsruimte gloorde. De droom wordt werkelijkheid. En ja begin volgend jaar kan de zonnedauw echt met pensioen.

Praktisch betekent dit dat we nu in een fase zijn beland dat de gehele betonfundering en vloer gereed is. Vorige week is de gehele staalconstructie geplaatst die als basis dient voor de houten gevels en daken. Vanaf nu zal het dagelijks een bedrijvigheid zijn van professionals en vrijwilligers die hiermee bezig zijn tot aan de zomervakantie, en dan is het gebouw “weer en winddicht” zoals dat heet. Dit alles met veel zelfwerkzaamheid want dit is hoe ik het voor me zie, onze eigen energie met liefde en vakmanschap te geven aan de nieuwbouw.

Tot en met de kerst zijn er verschillende momenten dat jij mee kunt helpen met het bouwen aan de nieuwe groepsruimte. Hiervoor hoef je geen kluservaring te hebben, er is voor elk wat wils.

Ook ben je welkom om tussendoor, op doordeweekse dagen, mee te komen helpen.

Meebouwen?

Eerst volgende Bouwweekenden
9 en 10 juni van zaterdag 9u00 tot zondag 17u30. Het is ook mogelijk om één dag of een dagdeel mee te komen helpen.

Bouwvakantie
30 juli t/m 17 augustus. Vier je vakantie bij ons, help mee aan de bouw en geniet van het landgoed. Overnachten is mogelijk, ook in een eigen tentje of camper.

Interesse? Of behoefte aan meer informatie? Neem contact op met mij: nieuwbouw@venwoude.nl

Warme nieuwbouw hug,

Kees

 

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de nieuwbouw en Venwoude in het algemeen? Schrijf je dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief.