Zweethut Ceremonie

Team: Bonita, Margo & Rita
Datum: 01-06-2019
Tijd: 10:00 - 19:00
Taal: Nederlands
Omschrijving:

Een Zweethut is een ceremonie om het lichaam, de geest en de ziel te reinigen. Het betekent ook een heerlijke dag buiten in de natuur, dicht bij moeder Aarde en je open te stellen voor wat het Vuur, de Stenen en het zweten in de Hut jou op dit moment te vertellen hebben.

Een Zweethut is van alle tijden en van vele volkeren. Dat wij er nog van weten hebben we te danken aan de Native Americans. Dankbaar zijn we voor hun voorbeeld en volhardendheid om deze ceremonie te mogen beleven. Dankbaar zijn we voor de brengers van de Zweethut naar Europa en Nederland. Met eerbied nemen wij onze plek om Zweethutten op Venwoude aan te bieden in de traditie zoals wij ze hebben doorgekregen van de Maan Priesteressen.

Bij een Zweethutdag op Venwoude beginnen we met het opbouwen van de hut, het Vuur en het Altaar. Daarna volgt de Stenenceremonie en onsteken de Vuurvrouwen de vonk en blazen het Vuur aan. Terwijl de stenen wakker worden is het tijd voor ons verhaal. Is het ook tijd voor jou om te voelen waar je staat, welke weg voor je ligt. Met jouw verhaal gaan we de hut in waarin jouw verhaal  gemeenschappelijk wordt. Gevoeld mag worden. Gedeeld kan worden. Gehuild, geschreeuwd en gezongen mag worden. Het verhaal wordt zacht, transformeert zich, kan geboren worden. De hut uit, de wijde wereld in. We eten samen en ruimen daarna op. Rond zeven uur ronden we onze dag af.

Praktische info:
Onze Zweethutten zijn in principe gemengd. Af en toe geven we ook Vrouwenhutten.
Je mag de hut in zoals goed voelt voor jou: bloot, met of zonder handdoek, zwemkleding of wat voor jou comfortabel is.
Er is na de hut gelegenheid voor een koude douche. (Extra) handdoek meenemen!
Graag wat te eten meebrengen om te delen voor na de hut. Pot luck.
Zorg dat je zelf een soepkom, beker, bord en bestek mee neemt!
Als je wilt kun je iets moois meenemen voor op het altaar

De prijs van de Zweethut bedraagt 80 euro.

Data Zweethutten 2019:

Zaterdag 23 maart

Zaterdag 1 juni

Zaterdag 12 oktober

Zaterdag 25 januari (2020)

Inschrijven: stuur een email aan: zweethutvenwoude@gmail.com

Groet,

Bonita, Margo & Rita

patrick

Bonita, Margo & Rita