Groepsruimtes

In verband met de corona-maatregelen hebben wij tekeningen en foto’s gemaakt van de indelingsmogelijkheden in onze zalen bij diverse activiteiten (lezing, meditatie/satsang, yoga/lichaamswerk en massage/tantra). Rechts in het menu vind je links naar de mogelijkheden per zaal.

Onze groepsruimtes zijn eenvoudig maar goed geoutilleerd. Ze liggen allemaal midden in de natuur met een mooi, vrij uitzicht op het omringende bos of de Zonnewei. Met hun natuurlijke materialen en rustige kleuren stralen ze een frisse helderheid uit.

Verspreid over het landgoed staan drie vrijstaande houten groepsruimtes met in totaal vier trainingszalen: Lariks (187 m²), Tormentil/Wederik (80/45 m²) en Gentiaan (108 m²).

Alle groepsruimtes zijn voorzien van een entree met garderobe, een hal met open opbergvakken en meerdere douches en toiletten.

Standaarduitrusting trainingszalen
Alle groepsruimtes zijn voorzien van matrassen, meditatiekussens, backjacks, yogamatjes en een audio-installatie met aansluiting voor laptop of smartphone. Desgewenst kan er gebruik worden gemaakt van tafels, stoelen, flapovers, een beamer en massagetafels.

Voor meer informatie of speciale wensen: mail ons op verhuur@venwoude.nl of bel naar 035-666 84 47.

We helpen je graag.

Groepsruimte Lariks

Met zijn 187 m² is de trainingszaal van de Lariks de grootste van Venwoude. Daarnaast is er een slaapgedeelte met 20 slaapkamers voor 25 personen.

Het ontwerp van dit gebouw is een toonbeeld van duurzaamheid op elk gebied:  materiaalgebruik, verwarming, verlichting, luchtregulatie, etc.

Zaal
De ruime zaal met prachtig vrij uitzicht op de omringende natuur is voorzien van:

– Vloerverwarming: een gladde, verende dansvloer met comfortabele vloerverwarming maakt deze ruimte ideaal voor lichaamswerk zoals yoga, massage, tai chi, qi gong, dans, ademwerk en tantra.
– Lichtregulatie: creëer je eigen sfeer met de reguleerbare verlichting: helder, warm of juist intiem, voor elke groep wat wils.
– Audio en video: een hoogwaardige audio- en video-installatie met een beamer die uit het plafond komt zakken.
– Supersnel internet via een glasvezelverbinding.

Overnachten
In het slaapgedeelte met twee verdiepingen zijn 25 slaapplaatsen, verdeeld over 5 tweepersoonskamers en 15 eenpersoonskamers. Naast in totaal 7 toiletten zijn er 8 douches waaronder een douche/toilet voor mindervaliden.

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen): 180 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens):  150 personen
Dans/lichaamswerk: 80 personen
Yogamatten/matrassen : 40 personen

Kijk hier voor de capaciteitsmogelijkheden van de Lariks met 1,5 meter afstand >

Het gebouw omvat verder een entree met garderobe en een ruime hal met ontmoetingsplek, open opbergvakken en een kleine pantry voor thee en koffie.

De Lariks ideaal voor lichaamswerk,  lezingen, conferenties, filmvertoningen en grotere satsangbijeenkomsten.

Kijk hier voor meer technische specificaties >

Naar boven

Groepsruimte Tormentil en Wederik

De Tormentilzaal heeft een rustige uitstraling met veel binnenvallend buitenlicht. Met zijn 80 m² is de zaal geschikt voor groepen van 18 tot 40 personen.

De zaal wordt veel gebruikt voor workshops en trainingen op het gebied van lichaamswerk, yoga, dans, satsang enzovoort.

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen): 40 personen
Theateropstelling (stoelen en kussens): 60 personen
Dans/lichaamswerk: 30 personen
Yogamatten/matrassen: 23 personen

Kijk hier voor de capaciteitsmogelijkheden van de Tormentil en Wederik met 1,5 meter afstand >

Het gebouw bestaat verder uit een entree met garderobe, een ruime hal met opbergvakken, drie toiletten, 4 douche cabines en een kleinere trainingszaal van 45 m², de Wederikzaal.

Het gebouw wordt in principe slechts door één groep tegelijk gebruikt

Naar boven

Groepsruimte Gentiaan

De Gentiaanzaal is net een boshuisje, want het ligt midden in de bossen van ons landgoed. Dit geeft de zaal een gezellige, rustige en natuurlijke uitstraling. Het komt dikwijls voor dat deelnemers even in beslag worden genomen door een reetje dat voorbij rent. Dankzij de vele ramen heeft de zaal een fijne natuurlijke lichtinval. De ruimte wordt veel gebruikt voor workshops en trainingen op het gebied van lichaamswerk, massageopleidingen, koppeloefeningen, yoga, dans, satsang en dergelijke.  
De zaal is tijdens de Corona lock-down gerenoveerd en uitgebreid. De bruikbare oppervlakte is toegenomen van 65 m2 naar 108 m2. Daarnaast hebben we de akoestiek, de geluidsinstallatie en de verlichting verder verbeterd, de vloer vernieuwd en de zaal weer fris in de verf gezet. De ruimte beschikt nu ook over een luchtfilter. 

Maximale capaciteit
Theateropstelling (stoelen of kussens): 90 personen
Dans/lichaamswerk: 55 personen
Yogamatten/matrassen: 35 personen

Kijk hier voor de capaciteitsmogelijkheden van de Gentiaan met 1,5 meter afstand >

Het gebouw is verder voorzien van een gezellige veranda, een entree met garderobe, drie toiletten en een grote ruimte voor opslag van materialen tijdens trainingen of retraites.

Naar boven

Prijzen

Het huren van een ruimte op Venwoude is maatwerk waarbij we kijken naar jouw wensen om zo tot een passende prijs te komen. Heb je interesse in het huren van één of meerdere van onze groepsruimtes voor jouw training of retraite? Neem dan contact op met ons via verhuur@venwoude.nl of 035 – 666 8447.

Naar boven