Avondcursus Relaties

‘Dank je wel. Fijn dat je het zegt!’ Alle feedback van je partner verwelkomen als een uiting van liefde. Als uitnodiging tot verbinding, communicatie en samenwerking. Zonder dicht te klappen of in de verdediging te gaan. Zes avonden voor stellen.

Communiceren vanuit de kracht van verbinding

In deze laagdrempelige en toch zeer transformerende cursus maak je je een communicatiemethode eigen die Leon en Marion de afgelopen jaren ontwikkeld hebben. Je kunt die thuis, op je werk en elders in je leven toepassen. Daarnaast leer je de lichaamstaal van anderen beter lezen, een zeer belangrijk onderdeel binnen elke communicatie.

Negatieve feedback vatten we makkelijk op als kritiek, wat vaak onze ‘favoriete’ en meest ingesleten verdedigingsmechanismen triggert.

Hoe dichter we bij iemand staan, hoe intenser dit gebeurt. Dit kan ertoe leiden dat je steeds voorzichtiger met elkaar wordt, conflicten uit de weg gaat, niet meer echt eerlijk en authentiek durft te zijn. Waardoor de relatie vervlakt en je langzaam uit elkaar drijft.

Dan is het van belang om opnieuw in contact met elkaar te gaan, weer risico’s te durven nemen. De avondcursus Relaties biedt je hiervoor een methode in drie stappen, waarmee je voor beiden een veilige setting creëert. Zo leer je als vanzelf weer waarachtig luisteren naar elkaar.

Wat gaan we doen?

We komen zes avonden bij elkaar, driemaal vóór de zomervakantie en driemaal erna. Je krijgt stap voor stap een nieuwe manier van communiceren aangereikt waarmee je gaat oefenen. Na afloop van elke avond krijg je opdrachten mee om thuis te oefenen. Via een mailgroep kun je ervaringen uitwisselen en ondersteuning krijgen.

Voor wie?

voor stellen
je kunt ook met je broer of zus, vriend of vriendin, collega of zelfs je buurman of buurvrouw komen. Als het maar een relatie is die beiden graag willen verdiepen en tevens gebruiken voor hun persoonlijke groei.

“Door deze methode heb ik zoveel meer ontdekt van wat er in mijn partner leeft. Waar zij blij van wordt, wat haar raakt en waar zij op afhaakt.”
De trainers
De trainers Leon en Marion zijn jarenlang werkzaam als trainer en coach in het begeleiden van mannen en vrouwen in allerlei vormen van relaties. Zij halen hun voeding o.a. uit hun eigen diepe ervaringen op het gebied intimiteit, seksualiteit en relaties. Als je vragen hebt over deze training of een andere activiteit in het traject Ontmoeten & Relaties, kun je de trainers ook persoonlijk mailen: Marion en/of Leon.

"Deze avondcursus verheldert, verzacht, verbindt, verrast, verdiept. Ik kan weer voelen hoe bijzonder onze relatie is en dat ik er voor wil blijven gaan.”


Wat levert het je op?

meer plezier en levenslust
meer tijd en aandacht voor elkaar
een diepere verbinding met elkaar
inzicht in de specifieke dynamiek van deze relatie
elkaar weer echt kunnen horen en gehoord worden
weer weten waar je naar de ander voor staat
herkenning en uitwisseling met andere stellen ‘in hetzelfde bootje’

Praktisch  
tijd 6x op maandagavond van 19.30 tot 22.00 uur  
deelname voor iedereen  
prijs en data agenda en aanmelden  
© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top