Trainingen - Meditatie & Bezinning - Mondo Zen meditatie

Mondo Zen meditatie

Waarom mediteer je? Welke betekenis geef je aan je ervaringen? Hoe kun je je ware aard ervaren en in je dagelijks leven inzetten?

Mondo Zen geeft zowel inzicht in, als helder begrip over onze geest.

Venwoude Mondo Zen programma

Meditatiedag (1 dag, een aantal keer per jaar)
Meditatieretraite ( 7 dagen, Jun Po Rosh/Doshin Roshi)

Mondo Zen Meditatiedag

In aanloop naar de komende Mondo Zen retraite met Jun Po Roshi in oktober zijn de meditatiedagen een mooie mogelijkheid om met deze bevrijdende meditatie- en inzichtsmethode kennis te maken of je eerdere ervaringen van helder bewustzijn te verdiepen.

Zitmeditatie wordt afgewisseld met een Koan proces. Een Koan is een raadselachtige vraag, ontworpen om iemand te doen ontwaken naar een diepere waarheid van wie hij is/ wij zijn. Daarnaast helpt Mondo Zen je met een rijk arsenaal aan juiste begrippen over ego, identificatie, meditatie, egodood of juist niet, en wat te doen met je emoties gezien vanuit een verlicht perspectief.

Dit proces wordt gefaciliteerd door Pauline Botden, zelf uitermate geďnspireerd door Jun Po Denis Kelly en de ‘simpele’ en verlichtende kijk die dit proces geeft. Inclusief directe toepassingen en oefeningen voor in je dagelijks leven.

Praktisch


Meditatie dag
tijd 1 dag  
deelname voor beginnende en ervaren mediteerders  
Prijs, data agenda
 
Facilitator Pauline Botden
 
  aanmelden  

 

Jun Po Denis Kelly

Jun Po Denis Kelly, werd geinitieerd als Zen master in 1992. Zijn achtergrond ligt in de Rinzai traditie, met als leraar Eido Shimano Roshi van de Zen Studies Society.
Een keer per jaar faciliteert Jun Po Roshi in Nederland op Venwoude een 7-daagse meditatieretraite. Voor meer informatie klik hier.

Venwoude Mondo Zen facilitators

Torei Mauk Pieper, Jiryu Leon Gras en Pauline Botden zijn door Jun Po Roshi als Nederlandse Mondo Zen facilitators, geautoriseerd om Mondo Zen te onderwijzen.


Wat is Mondo Zen?

Mondo Zen™ is een meditatiemethode, gebaseerd op Japanse and Chinese Zen en ge-update voor de 21e eeuw. Mondo Zen™ overstijgt de strakke, monastieke aspecten van het traditionele Zen, ten gunste van een praktische ervaringsgerichte “in de wereld” betrokkenheid.

Zen (zit-meditatie) en de Mondo ( Koan-beoefening) brengt een verdieping in je begrip teweeg en het geeft de daadwerkelijke realisatie van wie je in diepste essentie bent. Deze twee samen, kunnen een daadwerkelijke verandering in je dagelijkse leven tot stand brengen. Lees meer.

Onnodig lijden

Er is een enorme hoeveelheid onnodig lijden in de wereld. Onnodig, omdat het niet rechtstreeks voortvloeit uit de omstandigheden van ons leven, maar van de geconditioneerde manier waarop we reageren op onze eigen onbegrepen innerlijke gevoelens. Woede, schaamte en andere pijnlijke emotionele reacties zijn eigenlijk vormen van geweld tegen jezelf en anderen. Vanwege deze verwarring verspillen we een enorme hoeveelheid tijd en energie aan depressie, oordelen over ons zelf, afgunst, jaloezie en andere zelfondermijnende patronen.

Om dit lijden te verlichten, moet je een dieper inzicht in en begrip van je geest krijgen, evenals van de diepere aard en betekenis van je emoties. Zodra je dit inzicht verwerft en deze waarheid werkelijk ervaart ben je in staat om je woede, schaamte of andere pijnlijke emotionele reacties te herkennen als een verwarde onvolwassen reactie op echte zorg/betrokkenheid.

Jun Po Denis Kelly heeft dit met Mondo Zen helemaal uitgewerkt in een helder, eenvoudig en diepgaand proces.
© Venwoude 2010 - Vuurse steeg 1 - Lage Vuursche - contact - top